top of page
  • Skribentens bildadmin

Lina driver NPF-Café i Hässleholm!

SKrH vill hjälpa föreningar och kyrkor att starta upp så kallade NPF-Cafér runtomkring i landet. Det handlar om återkommande mötesplatser för anhöriga till personer med NPF & IF (Neuropsykiatrisk & intellektuell funktionsned-sättning). Här följer nu en intervju med Lina som har erfarenhet av och sedan några år tillbaka driver ett NPF-Café i Pingstkyrkan kyrkan som man kallar NPF-Cafè. Lina är också tillfrågad om hon skulle vilja bli en av SKrHs verksamhetsutvecklare i de södra delarna av Sverige under 2023.


Vem är Lina Stenström Eldh?

Jag är 44år och bor i Skåne utanför Hässleholm med mina två barn, katter och en hund. Jag är utbildad NPF-pedagog och jobbar 50% som barnledare i pingstkyrkan. Jag drivs av att få utbilda, peppa, uppmuntra och vägleda i allt inom NPF. Jag älskar att sjunga och på min fritid tränar jag försvarsmaktshund och går härliga golfrundor på golfbanan.


Hur kom det sig att du startade ett NPF-Café i Hässleholm?

Jag har två barn med NPF diagnoser och resan har som för många andra varit och är tuff. Det som jag själv har saknat mest var att möta andra i liknande situationer, att veta att man inte är ensam. Där blev NPF-Cafét en frizon där ord och känslor får ventileras utan att någon tycker det är konstigt. Man blir uppmuntrad och taggad på att pröva något som har funkat för någon annan.


Hur har verksamheten utvecklats?

Cafét växer hela tiden! Det är stora behov och vi möter dem som annars kanske inte hade kommit i kontakt med vår kyrka. Nästa steg är att bjuda in olika gäster som kan inspirera och vägleda men som man också kan få ställa frågor till.


Vad drömmer du om?

Att kunna utveckla och ”NPF-säkra” våra kyrkor runt om i vårt land, så att vi jobbar efter målet, att ha en kyrka för ALLA!


70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page