top of page

Böcker!

Från duktig flicka till utbränd kvinna

Överläkare & forskare Lotta Borg Skoglunds bok har hjälpt väldigt många människor i Sverige, och kanske speciellt kvinnor att förstå och hantera sin NPF! Vården missar fortfarande mänga unga kvinnor med NPF pga att den uppträder olika hos män och kvinnor. Boken förklarar hur NPF fungerar och hur man kan börja bygga om sin livsstil för att kunna hantera funktionsnedsättningen.

Boken finns att köpa hos tex; Adlibris

Duktig flicka.png
Evangelium enligt Bartimaios

Eva Johansson har författat flera böcker. Eva föddes med en Cp-skada och växte upp i Linköping. Genom kyrkornas arbete i Linköping kom hon till tro på Gud. Eva har varit SKrHs vice-sekreterare sedan 2006.

Boken finns att köpa hos tex; Bokbörsen

Mer information om Evas andra böcker

Bartimaios_edited.jpg
Konsten att fejka arabiska

I 32 år lever journalisten, författaren och föredragshållare Lina Liman utan att veta om sin autism. En smärtsam berättelse om vanmakt och utanförskap, men också en berättelse om hur en diagnos kan förändra livet i grunden.

Boken finns att köpa hos tex: Bokus

Att fejka.jpeg
Disconnected kids

Dr. Robert Mello leder sedan början av 2000-talet en behandlingsmetod i Amerika som heter "Brain balance programme" och som uppnår förvånansvärt goda resultat hos många barn med NPF utifrån ganska enkel träning som har till syfte att skapa bättre samspel mellan de två hjärnhalvorna. Boken innehåller många praktiska övningar och självtest för att detektera vilken hjärnhalva som behöver stimuleras för att bästa möjliga balans ska kunna uppnås. 

Boken är på engelska och finns tex att köpa hos: Akademibokhandeln

disconnected-kids-1.jpeg
bottom of page